U trendu

Otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. put, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja, otvorio je danas svoje kapije u Novom Sadu i trajaće do 23. maja.

Kako su najavili organizatori, posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Biće održani stručni skupovi, okrugli stolovi, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse.

U okviru paviljona EU Delegacije u Srbiji biće organizovan panel o prednostima primene standarda EU u Srbiji, zatim predstavljanje Mera jedan, tri, četiri i sedam IPARD 3 programa.

Na Sajmu će biti prezentovani i senzori i roboti u savremenoj poljoprivredi, a ambasada Nemačke predstaviće primere regionalne saradnje u okviru dijaloga o poljoprivrednoj politici Nemačka – Jugoistočna Evropa.

Sajam se održava u zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma, Kongresnog centra „Master“.

Evropska unija je partner Sajma, generalni sponzor Globos osiguranje, zlatni sponzor je Al Dahra, a banka partner je Banka Poštanska štedionica.

Radno vreme Sajma je od 9 do 19 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.