U trendu

Otvoren Medjunarodni sajam tehnike u Beogradu

Medjunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kome učestvuje više od 500 domaćih i stranih izlagača iz više od 20 zemalja, otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a trajaće do 20. maja.

Sajam su otvorili mladi matematičari koji su osvojili prvo mesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Tirani, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda Aleksa Milojević i Igor Medvedev, i Ognjen Tošić koji je osvojio srebrnu medalju.

Aleksa Konstantinov i Nikola Sadovek iz Matematičke gimnazije Beograd i Nikola Pavlović iz Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada osvojili su bronzane medalje.

Na sajmu učestvuju izlagači iz Srbije, BiH, Austrije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Italije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovenije, SAD, Turske, Tajvana, Turske, Konga Brazavil, Kanade, Kipra, Poljske i Švedske.

Biće predstavljeno i više od 100 tehničko-tehnoloških novosti i inovacija, a organizovani i brojni stručni prateći program.

Povodom 160. godišnjice rodjenja Nikole Tesle i jubileja Sajma tehnike biće postavljeno i nekoliko izložbi „Istorija robotike“, „Teslin transformator“, kao i „Mladi talenti na putu naših slavnih naučnika i pronalazača“.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, a za djake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara. Parking je 100 dinara po satu.

Radno vreme Sajma tehnike je od 10.00 do 18.00, a poslednjeg dana sajma od 10.00 do 17.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar