U trendu

Otvoren novi portal za upoređivanje cena kurirskih i poštanskih usluga u Srbiji

BEOGRAD – Otvoren je novi portal Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pod nazivom ceneusluga.rs i pružaće korisnicima osnovne informacije o kurirskim i poštanskim uslugama na jednom mestu.

Posredstvom aplikacije, svim zainteresovanima obezbeđen je uvid u osnovne cene ekspres usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju i kurirskih usluga, na jednostavan, praktičan i pregledan način, kao i pregled svih poštanskih operatera, stoji u saopštenju RATEL-a.

Uspostavljanjem sajta ceneusluga.rs omogućena je veća transparentnost cena u unutrašnjem saobraćaju, odnosno mogućnost poređenja i odabira najbolje opcije za korisnika.

Kako iz agencije navode, prilikom odabira vrste usluge prikazuju se podaci po operaterima pružaoca usluga tako da su cene prikazane po rastućem redosledu, od najniže do najviše.

Korisnik poštanskih usluga moći će da sam da bira između poštanskih operatera na osnovu poređenja cena, a mogu se upoređivati i ostali uslovi poput rokova uručenja, teritorije, dopunskih usluga…

RATEL je u prvoj fazi obezbedio poređenje osnovnih cena za operatere ekspres poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, kao i kurirskih usluga, dok se u narednom periodu planira proširivanje i na ekspres usluge u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar