U trendu

Otvoren novi poslovni kompleks KJP Zlatibor

Novi poslovni prostor komunalnog preduzeća „Zlatibor“ u Čajetini, u koji je lokalna samouprava investirala 250 miliona dinara, otvoren je danas.

Objekat se prostire na parceli od jednog hektara i ima tri hiljade kvadrata.

„Ovaj savremen objekat će nam umnogome olakšati poslovanje. Sa tri lokacije preselili smo se na jednu, od čega će u narednom periodu svi stanovnici i posetioci opštine Čajetina videti veliku korist“, rekao je direktor JKP „Zlatibor“ Srđan Pantović.

On je dodao da to preduzeće ima 180 zaposlenih i vozni park od oko 100 vozila.

„Otvaranjem ovog kompleksa smo pokazali da smo u pravom smislu servis građana. Nismo čekali da nam neko drugi uredi našu lokalnu zajednicu niti naša javna preduzeća. Česta je situacija da republički nivo vlasti ne prepoznaje interese i potrebe malih lokalnih zajednica, kao što je, na primer, opština Čajetina i zato smo se sami potrudili da ne dođemo u situaciju da zavisimo od republičkih ili privatnih finansija“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je najavio dalje širenje poslovnog kompleksa komunalnog preduzeća na 10 hektara.

„Planiramo da izgradimo reciklažno dvorište i da tako u potpunosti zaokružimo ciklus uklanjanja čvrstog otpada sa teritorije opštine Čajetina. Idemo ka cilju da smeće, kao i svuda u svetu, i u Srbiji ne bude problem već da ono bude u funkciji profita i biznisa. Ovu lokaciju smo pažljivo tražili tako da će sve službe biti na ovom prostoru van naseljenog mesta“, rekao je Stamatović.

Naveo je da će samo službe naplate komunalnih usluga i informacija ostati u Čajetini i u naseljenom mestu Zlatibor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.