U trendu

Otvoren rekonstruisani rečni terminal na Dunavu u Novom Sadu

U Novom Sadu danas je otvoren rekonstruisani rečni putnički terminal na Dunavu, koji je obnovila kompanija DP World Novi Sad, u čijem vlasništvu je Luka Novi Sad.
Kako je rečeno, u rekonstrukciju je uloženo pola miliona evra.

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je da će Novi Sad „tek dobiti svoje nove obrise“, kada budu izgradjeni novi mostovi i brza pruga.

„Privatni investitori koji doprinose razvoju naše zemlje su investitori kakve želimo u Srbiji. Nije slučajno ova zemlja u zadnjim godinama doživela prosperitet, to je isključivo rezultat posvećenog i poštenog rada“, kazao je Momirović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je modernizovani pristan na novosadskom keju nagoveštaj da će Novosadjani na tom mestu uskoro videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da „uživaju u našem gradu i državi“.

„Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde, a oni će u Novom Sadu uložiti 35 miliona evra, kako bi poboljšali kapacitet luke i da bi se više robe izvozilo i uvozilo preko našeg grada. To je društveno odgovorna kompanija koja podržava sportske klubove, a želi i da bude partner u projektu Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, naveo je Vučević.

Generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu najavio je da ta kompanija planira da od novosadske luke stvori „jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava“.

„Luka će nas povezati sa Evropom i svetom, nudeći ogromne društveno-ekonomske koristi“, kazao je Negreanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.