U trendu

Otvoren Sumadijski sajam poljoprivrede, vise od 100 izlagača

KRAGUJEVAC – Šumadijski sajam poljoprivrede, na kome će biti predstavljeno više od 100 izlagača, otvoren je danas u Kragujevcu.

Reč je o najvećoj jesenjoj smotri agrara u regionu, a među izlgačima je i Dunav osiguranje.

Ta osiguravajuća kuća inače uživa veliko poverenje među poljoprivrednicima Šumadije jer je upravo iz tog kraja najveći broj klijenata odabrao da svoje zasade i gazdinstva osigura u Dunav osiguranju.

Kompanija Dunav osiguranje tradicionalno učestvuje na kragujevačkom Sajmu poljoprivrede sa ciljem da pre svega edukuje poljoprivrednike o značaju osiguranja u toj oblasti.

Šef odeljenja interne prodaje u kragujevačkoj filijali Dunav osiguranja Marina Stojanović ističe da je primetno sve veće interesovanje poljoprivrednika za osiguranje kako useva i plodova, tako i životinja.

Ona je naglasila da se u Dunav osiguranju trude da uslovi osiguranja budu povoljni za poljoprivredne proizvođače.

Istakla je da je za Šumadijski okrug veoma značajan podsticaj koji daje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje subvencioniše poljoprivredna gazdinstva sa 70 odsto povraćaja premije osiguranja, kao i Skupština grada Kragujevca koja ove godine premije subvencioniše sa 30 odsto.

S tim u vezi, dodala je da poljoprivredni proizvođači iz Šumadije, odnosno Kragujevca gotovo da nemaju nikakve troškove za polise osiguranja već je, kaže, potrebna samo njihova dobra volja.

Među poljoprivrednicima koji su svoje proizvode izložili na sajmu su i oni koji se već skoro dve decenije osiguravaju u Dunav osiguranju.

Poljoprivrednik iz Gruže Dragan Spakić ističe da je osiguranje jako bitno jer, kako kaže, poljoprivrednici rade pod vedrim nebom, a za svoje iskustvo sa Dunav osiguranjem ima samo reči hvale.

„Imamo izuzetnu saradnju sa osiguravajućom kućom Dunav. Svi članovi moje porodice su osigurani u Dunav osiguranju, kao i imovina, hale i sve što sejemo i radimo. Za sad je tako. Ipak je Dunav, Dunav“, kaže ovaj uspešan poljoprivrednik čiji kiseli kupus dospeva i na tržište Evropske unije.

Izložbeni štand Dunav osiguranja su posetili i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, kao i državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević koji je istakao značaj osiguranja u oblasti poljoprivrede.

U toku prvog dana sajamske manifestacije kompanija Dunav osiguranje je u cilju edukacije poljoprivrednika organizovala i radionicu u okviru koje su govorili predstavnici Dunav osiguranja, Ministartsva poljoprivrede i uprave grada Kragujevca.

Poljoprivredni sajam u Kragujevcu traje do 11. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.