U trendu

Otvorena godišnja konferencija Boao foruma za Aziju 2024.

Godišnja konferencija Boao Foruma za Aziju 2024. počela je 26. marta u gradu Boao.Tokom četvorodnevnog skupa kineski i strani gosti održaće detaljnu diskusiju na temu „Azija i svet: zajednički izazovi, zajednička odgovornost“.

Li Baodung, generalni sekretar Boao foruma za Aziju je na preskonferenciji izjavio da je konferenciji prisustvovalo 2.000 delegata iz više od 60 zemalja i regiona i oko 1.100 novinara iz celog sveta.

Za konferenciju je odabrano pet tema, a to su Svetska ekonomija, Nauka, tehnologija i inovacije, Društveni razvoj, Međunarodna saradnja i Zajedničko suočavanje sa izazovima.

Kroz ove teme će se analizirati aktuelni izazovi i mogućnosti sa kojima se Azija i svet suočavaju u različitim oblastima, i diskutovati o zajedničkim interesima i odgovornostima u globalnom razvoju.

Kroz diskusiju o pet tema, očekuje se da će dovesti do konsenzusa da je postizanje održivog razvoja zajednički interes svih zemalja, a solidarnost i saradnja zajednička odgovornost međunarodne zajednice.

Pored toga, konferencija će se fokusirati na teme kao što su borba protiv fragmentacije globalne trgovine, globalni ekonomski izgledi i globalni bezbednosni izazovi. Gosti će pružati Boao rešenja i donositi Boao mudrost zajedničkom razvoju Azije i sveta.

Boao forum, koji je važan prozor za razumevanje razvoja Kine, na kojem će održati niz sastanka o analizi kineskog razvojnog puta i prenositi najnoviji signali kineskog razvoja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.