U trendu

Otvorena izlozba povodom jubileja Er Srbije i Aerodroma BGD

BEOGRAD – Na dan kada je pre 95 godina osnovan Aeroput u prostorijama Er Srbije, naslednice nacionalnog avioprevoznika, otvorena je izložba kao podsećanje na tu tradiciju te važan jubilej Aerodroma Beograd koji ove godine slavi 60 decenija od otvaranja na surčinskoj lokaciji.

Direktori Er Srbije Jirži Marek i Aerodroma Nikola Tesla Fransoa Berizo ukazali su na dugu, vrednu i kvalitetnu tradiciju kompanija na čijem su čelu, te istakli da posle perioda korone očekuju značajan rast i dalji napredak.

Marek je istakao da je 95 godina tradicije neverovatan jubilej jer nosi izuzetno nasleđe.

„Imamo vrlo dugu tradiciju. Mi smo osmi najstariji avioprevoznik na svetu koji još uvek leti“, rekao je on i podsetio na doprinos ranijih generacija da naprave jak temelj na kojem kompanija stoji i razvija se.

Dodao je da avijacija osteljiva na svaku vrstu krize i ocenio da se Er Srbija oporavlja od krize izazvane kovid pandemijom.

„Ove godine počeli smo ponovo da rastemo. Otvorili smo novih 10 destinacija, i sada letimo više od 70 destinacija redovno i kroz čartere. Lako je odgovoriti na pitanje kuda idemo, za 100 godišnjicu kompanije želimo da letimo na 100 destinacija“, rekao je on.

Berizo je istakao da šest decenija Aerodrom i avio prevoznik rade zajedno ostvarujući uspehe i da će se takvo putovanje nastaviti.

„Mi znamo značajno nasleđe koje nosi Aerodrom. Skoro smo otvorili novo poglavlje te duge i prestižne istorije. Veoma smo ponosni što smo doprineli modernizaciji i razvoju“, rekao je on.

Istakao je da je srećan što su mogli kroz zajedničku izložbu povodom velikih godišnjica da pokažu veliku prošlost, sadašnjoj i budućnost.

Najavio je da će izložba biti postavljena i u novom nedavno otvorenom putničkom terminalu na Aerodromu.

„Tradicija i stručnost rade zajedno i uspešno sa inovacijama i modernizacijom. Čak i u vrlo izazovnim vremenima“, rekao je on.

Dodao je da su tokom kovida, u poslednje dve godine, bili u istim problemima i istoj oluji sa Er Srbijom.

„Želim da čestitam Er Srbiji i da im zahvalim za značajan oporavak i na načinu kako su se suočili sa olujom. Oporavak Er Srbije je glavni ključ za naš oporavak na Aerodromu Beograd“, rekao je on.

Dodao je da im je kriza pokazala koliko su snažniji kada su zajedno.

„U godinama koje dolaze Er Srbija i Aerodrom nastaviće da ojačavaju poziciju Beograda kao dobro povezanog regionalnog haba, i da reafirmišu ovaj deo Evrope kao poželjne destinacije“, poručio je on.

Direktorima Er Srbije i Aerodroma Beograd Zoran Đorđević direktor Pošte Srbije uručio je po poseban primerak poštanskih markica štampanih povodom jubileja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar