U trendu

Otvorena izložba zlatarstva i časovničarstva na Novosadskom sajmu

NOVI SAD – Na Novosadskom sajmu danas je svečano otvorena Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva „Sjaj“, koja traje do ponedeljka.

U godini jubileja, kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja, „Sjaj“ se održava 26. put i prvenstveno je namenjen profesionalcima, ali je otvoren i za široku publiku, navodi se u saopštenju.

Međunarodnu izložbu zlatarstva i časovničarstva svečano je otvorio Aleksandar Jović, vlasnik zlatare „Ćira“ iz Vranja, dugogodišnji izlagač.

„Velika mi je čast što sam u prilici da otvorim ovako važnu svačanost. Nadam se da će ova četiri sajamska dana omogućiti dobro poslovanje nama zlatarima i da ćemo zajedno sa 30 izlagača iz Srbije i inostranstva ostvariti dobru saradnju što nam govori da zlatarstvo i časovničarstvo imaju budućnost, bez obzira na ekonomsku krizu, kod nas i u svetu. Prilika je da u naredna četiri dana vidite sve, od poludragog do dragog kamenja, investicionog zlata, alate za časovničarstvo, Swarovski kristale i još mnogo toga“, rekao je on.

U ime domaćina, Novosadskog sajma, prisutne je pozdravio izvršni direktor za sajamsku delatnost, Boris Nadlukač.

„U posebnoj godini za Novosadski sajam u kojoj obeležavamo čitav vek postojanja, sa radošću Vas dočekujemo na novom predstavljanju zlatara i časovničara. Svečanom akademijom sinoć smo obeležili ovaj važan jubilej Novosadskog sajma, u godini, u kojoj je i svaka priredba koja se održava, posebna. Tako i ova“, rekao je Nadlukač.

On je podsetio da je prošla godina ostala upamćena po velikom broju posetilaca i po novim poslovnim idejama, kao i novim izlagačima, a održana je u novom terminu i novom prostoru.

Prema njegovim rečima, „Sjaj“ godinama unazad opravdava epitet posebnog mesta na kojem se dešavaju strukovni, esnafski i poslovni susreti i zbog toga nas raduje činjenica što nam mnogi od Vas ukazuju poverenje iz godine u godinu.

Na 26. međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva, jedinstvenoj u regionu, predstaviće se izlagači iz Turske, Poljske i Srbije.

Najbolje među izlagačima, stručna komisija Novosadskog sajma, koja tokom Izložbe ocenjuje kvalitet eksponata, nagradiće zasluženim priznanjima, koja će biti uručena u nedelju, 2. aprila, u Hali 1.

Radno vreme Izložbe „Sjaj“ biće od 10 do 19 časova, dok će poslednjeg dana, u ponedeljka, 3. aprila, Izložba biti otvorena od 10 do 16 časova. Ulaz se neće naplaćivati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar