Otvorena letnja sezona na Torniku

TORNIK – Na Torniku je danas zvanično otvorena letnja turistička sezona bez pokretanja šestosedne žičare zbog loših vremenskih uslova, dok su adrenalinski sadržaji, kao što su bob na šinama i avantura park danas besplatni.

Tokom leta posetiocima su na Torniku dostupne i staze za planinski bicikizama, a iz Skijališta Srbije očekuju dobru šezonu podsećajući da je žičara prošle godine ostvarila 16.000 vožnji.

“Očekujemo da će i ovo leto biti uspešno i posećeno s obzirom na to da imamo odlične sadržaje, a biće odobravani i vikend popusti kao i prethodnih godina”, rekla je Ana Jovanović iz Skijališta Srbije.

Do Tornika se stiže i Gold gondolom koja je ove nedelje počela da radi nakon mesec i po dana rekonstrukcije mreže i letnju sezonu dočekala s ukupno 72 kabine.

Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba i radiće svakim danom od 11 do 16 časova, a od jula će raditi od devet časova do kasnih večernjih sati.

“Kako bi ponudili što vise sadržaja za turiste koji bi da posete i centar i Tornik organizovaćemo i večernje vožnje”, navela je direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Zlatibor je spreman za letnju sezonu i pored dosadašnjih sadržaja za posetioce svih uzrasta, ukoro će i Zlatiborsko jezero osvanuti u novom ruhu.

“Jezero će dobiti potpuno novi sjaj, jer u narednom periodu očekujemo puštanje fontane sa vodoskocima od 25 metara, sa svetlosnim i muzičkim efektima, kao i mogćnost porojekcije na vodenoj pari”, najavila je Katarina Čubrak iz Turističke organizacije Zlatibor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.