U trendu

Otvorena treća fabrika kineskog 'Hajsensa' u Valjevu

Kineska korporacija „Hajsens“, u čijem sastavu od 2018. godine posluje i kompanija „Gorenje“, otvorila je treću fabriku u Valjevu u koju je investirano 45 miliona evra.

Otvaranju fabrike, koja će godišnje proizvoditi 750.000 kombinovanih, dvokrilnih rashladnih uređaja, brendova „Hisense“, „Gorenje“ i „Asko“ najnovije generacije, prisustvovala je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

„Ova nova investicija ‘Hajsens grupe’ u Valjevu će obezbediti dodatnih, otprilike 1.020 novih radnih mesta u naredne tri godine. ‘Hajsens’ u ovom trenutku zapošljava nešto malo ispod 1.800 radnika, što znači da će, samo u proizvodnji, u naredne tri godine stići do broja od otprilike 3.000 radnika. Ako pogledamo sve ostale operacije ‘Hajsens grupe’ u Republici Srbiji, dakle i prodaju, menadžment, korporativne poslove, znači da će Hajsens grupa u Republici Srbiji zapošljavati preko 3.000 ljudi i to je zaista značajno“, rekla je Brnabić.

U naredne tri godine planirana je proizvodnja od 1,7 miliona aparata u Valjevu.

„Ja sam beskrajno zahvalna ‘Hajsens grupi’ na tome što na ovaj način pokazuju ogromno poštovanje i ukazuju ogromno poverenje Republici Srbiji, ali pre svega našim ljudima. Nijhovom kvalitetu, njihovom znanju, njihovoj vrednoći i disciplini, potencijalu da stvore zajedničku dodatu vrednost koju ćemo odavde iz Valjeva izvoziti širom Evrope, pre svega, ali svakako i širom sveta“, istakla je Brnabić.

Nova fabrika Gorenja ima proizvodnu halu od 30.000 metara kvadratnih, magacine i kantinu za zaposlene koja ima kapacitet za pripremu 3.000 obroka dnevno.

„I ova dodatna investicija je samo još jedna cigla u zidu čeličnog prijateljstva između Narodne Republike Kine i Republike Srbije“, kazala je Brnabić.

I direktor grupe „Hisense Europe“ Hanson Han izjavio da nova fabrika predstavlja veliku investiciju i svedoči o posvećenosti kompanije radu u Srbiji. Kako je istakao, novozaposleni u Valjevu doprineće da broj zaposlenih u Evropi poraste na više od 10.000 i na više od 100.000 zaposlenih širom sveta.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)