U trendu

Pastor: Investicioni ciklus od 100 milona evra iz Mađarske

SUBOTICA – Palić bi mogao da dobije hotel visoke kategorije, a za gradnju je zainteresovan jedan mađarski hotelijer, kaže predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, koji u narednom periodu očekuje investicioni ciklus mađarskih preduzeća u Vojvodini, kao i celoj Srbiji, od 100 miliona evra.

Pastor je za Panon RTV-a rekao da će izgradnja hotela na Paliću jezera, između Palićkog i Krvavog jezera, biti „mamutska“ investicija od 40 miliona evra i srce razvoja Palića.

„To je hotel visoke kategorije, sa 210 soba i pratećim sadržajima, sa otvorenim i zatvorenim kupališnim delom. On će privući goste koji inače zaobilaze Palić“, rekao je Pastor za Subotički mađarski radio.

Naveo je da za sada ne može da iznosi više detalja o hotelu na obali Palićkog jezera, ali da je interesovanje za gradnju na toj centralnoj lokaciji Palića iskazao jedan mađarski hotelijer.

„To je realna mogućnost, za sada ne mogu biti konkretniji, ali ubrzo ćemo imati više podataka“, kaže Pastor.

Najavio je da će uskoro projekat predstaviti republičkom rukovodstvu i da bi u naredne dve i po godine po sklapanju dogovora mogao da bude izgrađen taj hotel na Paliću.

Pored planirane izgradnje hotela na Paliću, Pastor kaže da će se u narednom periodu u Subotici graditi fabrika betonskih elemenata i pogon za kuvanje piva.

Povodom zainteresovanosti 50 preduzeća iz Mađarske za ulaganja u Vojvodini ali i u celoj Srbiji, Pastor kaže da je važno da se fabrike pokreću u različitim oblastima privrednih aktivnosti, od kuvanja piva, betonskih elemenata, preko proizvodnje hrane, obrade maline, ugostiteljstva, do rešavanja pitanja zaštite životne sredine.

Pastor kaže i da je u planu investicija koja se realizuje u saradnji sa Nemačkom razvojno bankom KfW u okviru koje se gradi kanalizaciona mreža na Paliću, ali i pešačko-biciklistička staza duž obale jezera, rad na poboljšanju kvaliteta vode u jezeru, kao i završtak avantura parka koje realizuje preduzeće „Park Palić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.