U trendu

Pažljivo čitajte deklaracije prilikom kupovine

Blagovremeno informisanje potrošača doprinelo je boljem poznavanju njihovih prava, što se nedavno pokazalo na primeru Tonus hleba, kada su upravo potrošači signalizirali da se lažne izjave nalaze na ambalaži tog proizvoda, izjavila je predstavnica Centra za zaštitu potrošača (CEPS) Vera Vida.

Ona je rekla da su se na tom proizvodu nalazile lažne izjave – da Tonus hleb leči rak, da je preventiva u dijabetesu i da ima licencu Ruske akademije nauka.

„Potrošači će ubuduće sigurno više voditi računa o tome zbog toga što će do kraja godine biti usvojen novi pravilnik gde će biti definisano kakve će zdravstvene izjave moći da se nađu prehrambenim proizvodima“, rekla je ona.

Vida je podsetila da stručnjaci govore da hrana nije lek ali može da pomogne u lečenju određenih bolesti, što potrošači moraju da znaju.

Prema njenim rečima najveći broj prijava odnosi se na obuću i odeću, usluge mobilnih operatera, kvalitet mobilnih telefona, računarsku opremu, belu tehniku, kućne aparate, nameštaj…

Ona je navela da se u poslednje vreme povećao broj prijava potrošača u vezi sa hranom, što ukazuje na njihovu bolju informisanost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar