U trendu

„Pepsiko“ i češki KMV kupuju kompaniju „Knjaz Miloš“

BEOGRAD – Vodeći privatni investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi „Mid Evropa Partners“ dogovorio je prodaju kompanije „Knjaz Miloš“ američkoj kompaniji „Pepsiko“ i češkoj „Karlovarske mineralne vode“ (KMV).

Celokupna transakcija bi, zbog uobičajenih odobrenja nadležnih organa iz oblasti konkurencije, trebalo da bude okončana u trećem kvartalu ove godine, prenosi „Blic Biznis“.

Izvršni partner u fondu „Mid Evropa Partners“ Robert Knor je, povodom najnovijeg poteza, rekao da je „Knjaz Miloš“ još jedan primer vizije i sposobnosti da se jedna srednjeevropska kompanija transformiše u kompaniju lidera u kategoriji brendova u okviru fonda „Mid Evropa“.

„Nakon što smo nedavno prodali Bambi, kompanija Knjaz Miloš je takođe našla svoje mesto u okviru vodećih međunarodnih kompanija iz iste branše“, rekao je Knor.

Generalni direktor „Knjaz Miloša“ Miloš Stojisavljević je rekao da su ponosni na uspeh koji su postigli zajedno sa fondom „Mid Evropa“ i kompanijom „Moji Brendovi“ i izrazio zadovoljstvo što se kompanija pridružuje „vodećim brendovima KMV i Pepsiku“.

„Verujemo u dalji nastavak rasta“, ocenio je Stojisavljević.

„Pepsiko“ je svetski lider u proizvodnji hrane i pića, koji je u Srbiji 2008. godine kupio srpsku fabriku „Marbo“, proizvođača grickalica, a češka kompanija „Karlovarske mineralne vode“ (KMV) je najveći proizvođač mineralne i izvorske vode u toj zemlji.

Investicioni fond „Mid Evropa“ kupio je „Knjaz Miloš“ 2015. godine zajedno sa kompanijama „Bambi“ i „Imlek“, vodećim regionalnim igračima u svojim oblastima koji su tada nastavili poslovanje u okviru holding kompanije „Moji Brendovi“. Kompanija „Knjaz Miloš“ je takođe vodeći proizvođač mineralne vode i lider u proizvodnji vode i bezalkoholnih pića u Srbiji i regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.