Pepsiko potvrdio: Kupujemo „Knjaz Miloš“ zajedno sa KMV

BEOGRAD – Kompanija PepsiCo potvrdila je danas da zajedno sa českim preduzećem „Karlovarské Minerální Vody“ (KMV), kupuje 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji „Knjaz Miloš“

„Karlovske Mineralni Vody“, najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc., globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji „Knjaz Miloš“, saopštio je Pepsico.

„Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije ‘Knjaz Miloš’ u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su ‘Knjaz Miloš’, ‘Aqua Viva’, Guarana, ReMix, Gusto, i druge“. piše u saopštenju.

Transakcija će, kako se dodaje, biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Kompanija „Knjaz Miloš“, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCo i KMV uspešno sarađuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

„Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače“, izjavio je Alešandro Paskvale, generalni direktor kompanije KMV.

“Partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV je do sada bilo veoma uspešno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu”, istakao je Kristof Gile, generalni direktor PepsiCo divizije za Centralnu Evropu, Balkan & DAĆ.

Ekskluzivni finansijski savetnik kompanijama KMV i PepsiCo u ovoj transakciji je austrijska Rajfajzen banka Internešenel, dok su pravni savetnici Kliford Čens i „Janković Popović Mitić“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.