U trendu

PIK Bečej kupio „ABC Food“, fabriku za preradu povrća

BEČEJ – Kompanija PIK Bečej, koja posluje u okviru MK Group, kupila je fabriku ABC Food za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu.

Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete, saopštili su iz kompanije.

Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture Miloš Mijović izrazio je zadovoljstvo zbog kupovine nove fabrike i istakao da ona predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora radi proširenja kapaciteta.

„Kada je 2016. godine kompanija Flora kupljena od strane MK Grupe, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od Flore da napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta“, rekao je Mijović.

Najavio je da MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u ABC Food-u i naglasio da očekuje poslovni uspeh.

PIK Bečej, kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, više od pet decenija uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar