U trendu

PKS čestitala ženama Međunarodni dan preduzetnica

BEOGRAD – Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) čestitao je danas damama u biznisu, Međunarodni dan preduzetnica koji se obeležava u petak, 19. novembra, sa porukom da je digitalizacija ključna za uspeh poslovanja i prilagođavanje promenama, saopštila je PKS.

Iz Privredne komore navode da su u narednom periodu planirane brojne aktivnosti usmerene na osnaživanje ženskog preduzetništva, edukaciju preduzetnica i prevazilaženje početničkih izazova.

„Sektor preduzetništva PKS intenzivno radi na unapređenju ženskog preduzetništva i na ekonomskom osnaživanju žena. Cilj nam je da naše preduzetnice unaprede poslovanje, ali da istovremeno podstaknemo i motivišemo što veći broj dama da započnu sopstveni posao“, istakla je direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

Dodala je da se poseban akcenat stavlja na aktivnosti čiji je cilj da se mlade žene podstiču da se bave preduzetništvom.

Simanić je podsetila da u Srbiji trenutno posluje oko 31 odsto ženskih firmi, da je početni kapital i dalje jedan od glavnih izazova, ali da je, zahvaljujući merama podrške Vlade Srbije i PKS, vidljiv rast i napredak ženskog preduzetništva.

„Sekcija za žensko preduzetništvo u PKS okuplja veliki broj preduzetnica i vlasnica malih biznisa i broj članova ove sekcije se svakodnevno povećava. Na to smo posebno ponosni, jer ono dokazuje da dame prepoznaju značaj ekonomskog osnaživanja žena i sve više njih je ohrabreno da započinju sopstveni posao“, navela je Simanić.

Istakla je da se kroz rad ove sekcije, preduzetnice umrežavaju, unapređuju svoje baze poslovnih kontakata a takođe se promovišu primeri dobre prakse, organizuju različiti događaji, konferencije, B2B sastanci.

„Sekcija pruža podršku u uključivanju ženskih preduzeća u lance dobavljača, a poseban akcenat je na edukaciji, digitalizaciji, inovativnosti, jer samo ekonomski osnažene zene mogu donositi racionalne odluke o svom životu“, istakla je Simanić.

Pozvala je sve preduzetnice da se priključe radu Sekcije za žensko preduzetnistvo PKS, kao i da se za sva pitanja, informacije i savete obrate Sektoru za preduzetništvo na mejl adresu preduzetnik@pks.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.