U trendu

PKS: Cilj je da se mladi ekonomski osnaže i ostanu u Srbiji

BEOGRAD – Ekonomsko osnaživanje mladih, poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada i podrška u pokretanju biznisa, biće u vrhu prioriteta i fokusu aktivnosti Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je na sastanku sa predstavnicima vodećih udruženja mladih i studenata u Srbiji.

Mladi predlažu uvođenje u škole predmeta o preduzetništvu, kako bi se kod dece, od najranijih školskih dana, razvijao preduzetnički duh, saopštila je PKS.

„Cilj nam je da se mladi ekonomski osnaže, da se lakše zapošljavaju, pokreću sopstvene biznise, otvaraju nova radna mesta, zasnivaju porodice i ostanu u Srbiji“, poručila je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS nakon razgovora sa mladima.

Ona je istakla da su PKS i Sektor preduzetništva otvoreni za različite vidove podrške i pomoći mladima koji imaju odlične ideje, planove i želje da budu preduzetnici.

„Mladi su snaga i najveća vrednost našeg društva“, dodala je Simanićeva.

Na sastanku u PKS učestvovali su predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), NAPOR-a, Timske inicijative mladih, Udruženja za UN, Studentske unije Ekonomskog fakulteta, Studentske organizacije za međunarodnu saradnju, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Kongresa srpsko- američkog prijateljstva, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, kompanije Eco Serein.

Rade Atanasijević iz Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS pozvao je članove ovih asocijacija da se aktivno uključe u rad Sekcije i da zajedno kreiraju predloge i inicijative usmerene na jačanje položaja mladih.

Predloženo je da se u maju u PKS organizuje konferencija posvećena omladinskom preduzetništvu, dogovoreni su redovni kontakti i sastanci sa Komorom i Sektorom preduzetništva, a naredni je već polovinom marta, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar