U trendu

PKS: Dunav u fokusu jačanja privrednih veza Srbije i Rumunije

BUKUREŠT – Srbija i Rumunija imaju odlične bilateralne odnose, ali i velike mogućnosti za jačanje poslovnih veza i privredne saradnje posebno u sektoru energetike, logistike, trgovine i turizma, istaknuto je na sastanku direktora Sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihaila Vesovića i predsednika Privredne komore Rumunije Mihaija Darabana.

“Sa predstavnicima rumunske komore razgovarao sam i o potencijalu reke Dunav i mogućoj realizaciji velikog broja prekograničnih i regionalnih projekata. Uskoro nas očekuje i veliki srpsko-rumunski poslovni forum u Beogradu”, rekao je Vesović nakon sastanaka u Bukureštu.

Vesović je tokom radne posete Rumuniji učestvovao na multilateralnom sastanku Karpatske inicijative, kojem u prisustvovali direktor Evrokomore (Eućambers) Ben Buters, kao i predsednici privrednih komora Rumunije, Poljske, Ukrajine, saopštila je Privredna komora Srbije.

Učesnici su ukazali na važnost jačanja multilateralne saradnje i regionalnih inicijativa, a kao najvažnije teme istaknute su održivost, zaštita životne sredine i jačanje konkurentnosti ove regije, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar