U trendu

PKS: Ekonomsko osnaživanje mladih i njihov ostanak u Srbiji je prioritet

 Ekonomsko osnaživanje mladih, poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada i podrška u pokretanju biznisa, biće u vrhu prioriteta i fokusu aktivnosti Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS), istaknuto je danas na sastanku sa predstavnicima vodećih udruženja mladih i studenata u Srbiji.
Mladi su predlažili uvođenje u škole predmeta o preduzetništvu, kako bi se kod dece, od najranijih školskih dana, razvijao preduzetnički duh, saopštila je PKS.

„Cilj nam je da mladi ekonomski osnaže, da se lakše zapošljavaju, pokreću sopstvene biznise, otvaraju nova radna mesta, zasnivaju porodice i ostanu u Srbiji. PKS i Sektor preduzetništva otvoreni su za različite vidove podrške i pomoći mladima koji imaju odlične ideje, planove i želje da budu preduzetnici. Mladi su snaga i najveća vrednost našeg društva“, rekla je direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić posle razgovora sa mladima.

Na sastanku u PKS učestvovali su predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), NAPOR-a, Timske inicijative mladih, Udruženja za UN, Studentske unije Ekonomskog fakulteta, Studentske organizacije za međunarodnu saradnju, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, kompanije Eco Serein.

Rade Atanasijević iz Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS pozvao je članove ovih asocijacija da se aktivno uključe u rad Sekcije i da zajedno kreiraju predloge i inicijative usmerene na jačanje položaja mladih.

Predloženo je da se u maju u PKS organizuje konferencija posvećena omladinskom preduzetništvu, dogovreni su redovni kontakti i sastanci sa Komorom i Sektorom preduzetništva, a naredni je polovinom marta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar