U trendu

PKS: Interkonekt konferencija biće održana u Beogradu 26. i 27. aprila

BEOGRAD – Biznis konferencija Interkonekt (Interconnect), biće održana u Beogradu 26. i 27. aprila sa fokusom na efikasno povezivanje kompanija iz regiona Zapadnog Balkana sa velikim inostranim kupcima u sektoru metalske, metalo prerađivačke, gumarske i industrije plastike.

Očekuje se učešće kupaca iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske, Švedske, kao i više od 200 predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima i dogovorilti nove poslove, navodi se u saopštenju PKS-a.

Kompanije koje žele da učestvuju u bilateralnim sastancima na konferenciji Interkonekt, mogu da se prijave od petka, 7. aprila preko posebne platforme.

„Jedinstveni koncept Interkonekta je platforma za efikasno povezivanje kompanija iz Srbije i regiona sa više od 15 velikih kupaca iz inostranstva, zainteresovanih da posluju sa regionom Zapadnog Balkana“, rekao je jedan od organizatora konferencije Matijas Loidold.

On je dodao da će firme posle registracije pretraživati partnere putem platforme i povezivati se sa njima, tokom konferencije moći će da održe sastanke uživo, dok će dan posle, imati priliku da dogovore i organizuju i posetu.

Kompanije iz inostranstva, koje dolaze na konferenciju, žele da sa firmama iz Srbije i regiona uspostave partnerstva i stabilne lance dobavljača.

O potencijalu srpskih kompanija u sektoru metalske, metaloprerađivačke i industrije plastike govori rast izvoza od 28 odsto u 2022. godini, ukazao je Loidold navodeći da Interkonekt doprinosi razvoju regiona, jer ne predstavlja samo umrežavanje kompanija, već povezivanje menadžera, ponude i potražnje.

Prošlogodišnji jesenji samit, koji je bio događaj drugačijeg koncepta, doneo je privrednicima nove poslove, ali i obezbedio pouzdan uvid u kom pravcu strateški razvijati poslovanje, objavljeno je u saopštenju.

Među kompanijama koje su već obezbedile učešće na Interkonektu je „Mecafor Products“ iz Kikinde, koja posluje u oblasti mašinstva i sarađuje sa svetskim brendovima u svetu automobilske industrije i poljoprivredne mehanizacije.

Direktor kompanije Nebojša Nedeljković kaže da prvi put učestvuju na konferenciji Interkonekt i da očekuju da pronađu nove kupce za svoje proizvode.

„Bavimo se mašinskom obradom i brizganjem plastike u sektoru autoindustrije i to za poznate kupce i brendove, izvozimo sve što proizvedemo i želimo da na konferenciji pronađemo nove partnere za saradnju. Posebno nam je interesantna i mogućnost posete potencijalnih partnera našoj kompaniji“, ističe Nedeljković.

Jedan od glavnih govornika biće direktor za nabavku Thišenkupp Automotive, Ferdinand Viland, koji će ukazati na najaktuelnije teme u međunarodnom poslovanju kao i na primenu i najbolju praksu održivosti i cirkularnosti na globalnom ekspertskom nivou.

Globalni menadžer kategorije proizvoda za specijalne projekte kompanije Roš Dijagnostik Hendrik Hansen, preneće iskustva održivosti u lancu snabdevanja i približiti aktuelne trendove na primeru poslovanja kompanije.

„Interkonekt“ konferencija održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu, a kompanije mogu da se prijave za učešće putem linka interconnect-conference.com.

Kompanije će moći da se uključe se u međunarodne lance dobavljača, kao i da razmene iskustva sa vodećim svetskim ekspertima o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa, uslovima globalne trgovine i industrije.

Interkonekt organizuju PKS i firma „Convestenics“, uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar