U trendu

PKS investitorima u inostranstvu predstavla nase potencijale

BEOGRAD – Privredna komora Srbije u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“ organizuje ove jeseni investicione konferecije u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj, gde će učestvovati više od 100 potencijalnih investitora, poslovnih ljudi iz dijaspore, kao i stranih firmi zainteresovanih za saradnju sa Srbijom.

Prva konferencija planirana je u Beču već 30. septembra, a u Štutgartu i Cirihu 12. i 19. novembra.

Rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS Đorđe Andrić istakao je da je cilj ovih skupova da se investitorima predstave mogućnosti ulaganja u Srbiji, konkretni projekti, lokacije za ulaganje, kao i potencijal za strateška partnerstva sa domaćim firmama.

„Fokus konferencije u Beču biće na predstavljanju projekata za ulaganje, dok će se konferencije u Štutgartu i Cirihu bazirati na pronalaženju partnera i otvaranju novih tržišta za domaće kompanije“, objašnjava Andrić.

PKS je sa partnerima razvila, u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, jedinstvenu inovativnu onlajn platformu „Poslovni atlas Srbije i dijaspore“ koja na jednom mestu objedinjuje projekte za ulaganje, investicione lokacije, a omogućava i brzo povezivanje domaćih firmi sa kompanijama u inostranstvu.

Podnošenje predloga projekata i lokacija za investiranje realizuje se, takođe, putem ove platforme, a svi zainteresovani privrednici popunjavanjem posebnog upitnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar