U trendu

PKS: Lakše poslovanje uz primenu e-fiskalizacije

BEOGRAD – Više od 80 predstavnika privrede i javnog sektora učestvovalo je u prvoj u nizu obuka posvećenoj upoznavanju sa sistemom e-fiskalizacije i korišćenju sistema elektronskih faktura koje su organizovali Privredna komora Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj ( NALED) uz pokroviteljstvo Ministarstva finansija.

Obuka je sproveda uz podršku ambasade Velike Britanije kroz projekat Mali biznis informator, objavila je PKS.

„E- fiskalizacija će sa jedne strane pružiti jasan uvid u tokove novca i suzbijanje sive ekonomije, a sa druge strane, ovaj proces omogućiće dalje smanjenje birokratije u poslovanju jer će rasteretiti privredu nekih obaveza poput korišćenja knjige evidencije i prometa“, rekao je sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović.

Šef Jedinice za konkurentnost u NALED – u Marko Danon rekao je da su praktične obuke prilika za predstavnike finansijskog sektora ili sektora racunovodstva koji su zaduženi za prijem, odnosno slanje faktura u kompanijama, da praktično isprobaju sve funkcionalnosti novog sistema.

Obuke su usmerene na što lakšu primenu procesa e-fiskalizacije, ali i otklanjanje nejasnoća, a sva eventualna pitanja u vezi sa procesom primene e-faktura biće prosleđena Ministarstvu finansija, rekao je Danon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar