U trendu

PKS: Na sajmu voća i povrća u Berlinu predstavlja se 13 kompanija iz Srbije

Na medjunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „Fruit logistica 2022“ u Berlinu, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije, predstavlja se 13 domaćih kompanija, objavila je danas PKS.

Kako je navedeno, srpski privrednici već prvog dana sajma imali su kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima, a razgovaralo se o novim izvoznim poslovima, dok je najviše zainteresovanih bilo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Velike Britanije, Poljske i Holandije.

Na sajmu „Fruit logistica“ ponudu svežeg voća i povrća predstavljaju: Select Fruit, Hladnjače Brestovik, Borovnica klub, Fruct Company, Ćirić agro, Forma BM, Vija Product, Pollino Fruit, Berry 4U, Apple World, Agro Bel System, Delta agrar, Terra Optima.

Ocenjeno je da je ovaj medjunarodni sajam odlična prilika za proizvodjače iz Srbije da steknu nove kontakte, dogovore poslove i povećaju izvozni učinak.

Podseća se da je „Fruit logistic“ jedan od najvećih svetskih sajmova proizvodjača svežeg voća i povrća koji se svake godine održava u Berlinu.

Prošle godine na sajmu su bila 3.334 izlagača iz 91 zemlje, a manifestaciju je obišlo više od 72.000 posetilaca iz 135 zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar