U trendu

PKS najkomora regiona, Čadež najmenadžer srednje i jugoistočne Evrope

Privredna komora Srbije proglašena je za najkomoru regiona, a predsednik PKS Marko Čadež za najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope, navodi se u saopštenju PKS nakon što su Sarajevu Čadežu uručena priznanja „Najpredsednik i najkomora“ .

Priznanje Direkcije agencije za izbor najmenadžera BIH, jugoistočne i srednje Evrope,  Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager  – „Najpredsednik i najkomora“ uručeno je predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu za izuzetan doprinos u radu komore i podršku stvaranju povoljnog ambijenta za poslovanje, u interesu razvoja privrede Srbije i čitavog regiona.

Čadež je naveo da nijedan proces, uključujući i evropske integracije, kojima svi teže, neće imati pravi smisao ako svi zajedno u regionu i svako pojedinačno ekonomski ne ojača, ne razvija se, ne postane konkurentniji i ne privuče više investicija.

Regionalna saradnja jedan je od osnovnih elemenata napretka ka članstvu u Evropskoj uniji,rekao je predsednik PKS i pozvao predstavnike privrede da se udružuju i zajednički doprinesu da  ovaj deo Evrope postane region uspeha.

Na svečanosti u Sarajevu, kojoj je prisustvovalo oko 300 predstavnika poslovne zajednice iz 15 evropskih zemalja, nagrađeno je oko 30 menadžera iz različitih oblasti biznisa u zemljama jugoistočne i srednje Evrope.

Među nagrađenima su i kompanije iz Srbije i njihovi čelni ljudi –  Saša Vlaisavljević – Aerodrom „Nikola Tesla“, Slobodan Radun – Nektar, Ninko Tešić – Valjaonica aluminijuma Impol –Seval, i Dobroslav Andrić – Prvi partizan.

Posebno priznanje – ličnost godine regiona jugoistočne i srednje Evrope pripalo je Rosenu Plevnelijevu, predsedniku Bugarske – za izuzetan doprinos saradnji i povezivanju država regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.