U trendu

PKS potpisala memorandum o saradnji sa Herceg Novim

 Privredna komora Srbije (PKS) i Herceg Novi potpisali su memorandum o saradnjim sa ciljem unapređenja i jačanja regionalnog umrežavanja preduzetnica i mladih preduzetnika Srbije i crne Gore, saopštila je danas PKS.

Memorandum su potpisali direktorka Sektora preduzetništva Branislava Simanić i sekretar za turizam, ekonomski razvoj i inovacuje Herceg Novog Nenad Vitomirović.

Kako je navedeno, na sastanku u Herceg Novom je predstavljen predlog zajeničkog projekta „Ona je vredna i bez nje ne vredi“, a dogovorena je i promocija autentičnih proizvoda Srbije i Crne Gore koja ima za cilj da pomogne malim proizvođačima.

„Ovaj dokument je pravni okvir koji će sigurno doprineti boljem umrežavanju naših preduzetnica i njihovom ekonomskom osnaživanju, ali i jačanju ekonomske saradnje naših privreda“, rekla je direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

Prema njenim rečima, ta promocija podrazumeva inicijativu za otvaranje zajedničke prodavnice u kojoj bi bili predstavljeni autentični proizvodi preduzetnica iz dveju država, koji bi mogli kasnije, kao jedinstven brend, da se plasiraju na treća tržišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar