U trendu

PKS potpisala Memorandum o saradnji sa Medicinskim fakultetom iz Kragujevca

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) u Kragujevcu i Fakultet medicinskih nauka u tom gradu potpisali su danas Memorandum o saradnji koji će omogućiti privrednicima Srbije i regiona da učestvuju sa tim fakultetom u istraživanjima i razvoju inovacija i koriste njegove naučno-istraživačke resurse, proizvode i usluge.

„Medicinski fakultet će privrednicima ponuditi svoje naučno-istraživačke resurse i nove usluge u skladu sa potrebama privrede. PKS će saradjivati sa Fakultetom kroz Centar za primenu naučnih istraživanja u privredi, koji će biti osnovan u okviru Fakulteta i čiji zadatak će biti da plasira ka privredi rešenja koja su rezultat naučno-istraživačkog rada“, rekao je direktor PKS u Kragujevcu Predrag Lučić.

Ddodao je da se očekuje i saradnja u okviru Centra izuzetnih vrednosti i formiranje konzorcijuma kompanija sa tim fakultetom.

Dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu Vladimir Jakovljević rekao je da fakultet već sada može da obezbedi usluge za privrednike iz sektora dijetetskih suplemenata, odnosno farmacije, za industriju hrane, mineralnih i termalnih voda.

Kako je istakao, do kraja godine u Kragujevcu će biti završen Centar izvrsnosti gde će za privredu moći da se obavljaju različita naučna istraživanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar