U trendu

PKS: Poziv građevinarima da se prijave za Ekspo

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas privrednike da se prijave za učešće na trećoj tematskoj nedelji Svetske izložbe „Dubai Ekspo 2020“ – „Urbani i ruralni razvoj“, koja će biti održana od 1. do 5. novembra u Dubaiju.

Kako se navodi u saopštenju PKS, krajnji rok za prijavu je 20. septembar. Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i dostave PKS na mejl: građevinarstvo@pks.rs, a sve informacije i neophodna dokumenta nalaze se na

PKS ističe da je poziv je namenjen svim privrednim subjektima iz Srbije koji se bave građevinarstvom, investitorima, izvođačima i projektantima građevinskih objekata, kao i svim pratećim industrijama. Ta tematska nedelja namenjena je i kompanijama koje se bave pružanjem komunalnih usluga: voda, električna energija, upravljanje otpadom, inkluzivna i održiva infrastruktura, a posebna pažnja biće posvećena razvoju pametnih gradova i njihovoj održivosti.

Kako stoji u saopštenju, Vlada Srbije obezbedila je povlastice za sve privrednike koji žele da učestvuju na Svetskoj izložbi u vidu besplatnih avio karti, besplatnih lokalnih transfera, povlašćenih cena smeštaja i besplatnog korišćenja PKS prostora u slobodnoj zoni Dubai South.

Tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi je „Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost“.

Svetska izložba Dubai Ekspo 2020, biće održana 1. oktobra ove do 31. marta sledeće godine pod sloganom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“.

Tokom njenog trajanja biće održano devet tematskih nedelja, a u toku je prethodni poziv privrednicima za drugu tematsku nedelju „Svemir“, od 15. do 22. oktobra.

Predstavnici kompanija zainteresovanih za učešće u toj tematskoj sedmici mogu da se prijava do 3. septembra na mejl Udruženja za metalsku i elektro industriju PKS: metalska@pks.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar