U trendu

PKS: Prijave za nedelju „Svemir“ na Expo 2020 do 3. septembra

BEOGRAD – Privrednici iz sektora metalske i elektro industrije do 3. septembra mogu da se prijave za učešće u drugoj tematskoj nedelji pod nazivom „Svemir“, u okviru predstavljanja srpske privrede na Svetskoj izložbi “Ekspo 2020 Dubai“, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije (PKS).

Tokom nedelje posvećene „Svemiru“ (Space Week), koja se održava od 17. do 23. oktobra na Svetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“, firme metalskog i elektro sektora koje se bave svemirskim i avio tehnologijama, tehnologijama proizvodnje “mini” satelita (CubeSat), avio industrijom, inovacijama, kao i tehnološko-inovativni startapovi i privredna društva u oblasti razvoja i istraživanja u ovim oblastima mogu da predstave svoje proizvode i povežu se sa biznis partnerima.

U okviru organizovanog nastupa obezbeđene su povlastice za učesnike.

Prema pristiglim prijavama, na izložbi će biti predstavljeni proizvodno tehnološki programi metalskog i elektro sektora, među kojima su i inovativnim proizvodima – simulator za astronaute, delovi i oprema za avioindustriju, komponente za medicinske uređaje i mašine u oblasti naprednih tehnologija.

Za izložbu su zainteresovane i relevantne istraživačke i naučne istitucije koje će prezentovati svoje inovacije i biti u prilici da pronađu potencijalne kooperante, dobavljače, saradnike i investitore iz različitih zemalja i kontinenata.

PKS ističe da prisustvo relevantnih svetskih institucija i proizvođača u oblasti svemirskih tehnologija i avio industrije na Svetskoj izložbi predstavlja značajnu priliku za naše kompanije i institucije da postanu vidljivije i uspostave saradnju sa velikim sistemima kao što su NASA, Evropska svemirska agencija (ESA), SPACE X, BOEING.

Predstavnici kompanija treba da popune prijavne formulare koje dostavljaju najkasnije do 3. septembra na mejl Udruženja za metalsku i elektro industriju PKS: metalska@pks.rs

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.