U trendu

PKS vodi kompanije na sajam privrede u Split

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) prvi put organizuje nastup srpskih firmi na 23. međunarodnom sajmu SASO 2019 koji počinje sutra u Splitu.

Srbiju će na sajmu predstaviti sektori mašinske, građevinske, metalske i industrije nameštaja, kao i usluga u građevinarstvu, navodi se u saopštenju PKS.

Iz Komore poručuju da je reč o vodećem privrednom događaju u Hrvatskoj koji će trajati do 26. oktobra.

Na štandu PKS predstaviće se kompanije: Mašino plus iz Kikinde, Građevinar iz Ivanjice, RAM International iz Beograda, Sćlafaria iz Beograda, Fabrika bakarnih cevi iz Majdanpeka i Animo iz Valjeva.

Za srpsku privredu Hrvatska je, kako napominju iz PKS, značajno izvozno tržište na koje, već četvrtu godinu zaredom, beležimo suficit u razmeni.

„Tržište Hrvatske nudi znatno veće mogućnosti za plasman naših proizvoda, a sajam u Splitu biće dobra prilika da naši izvoznici predstave proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Hrvatske i izlagačima iz drugih zemalja“, rekao je Aleksandar Radovanović, rukovodilac Centra za regionalnu saradnju PKS.

Sajam SASO održava se nakon turističke sezone, kada se planiraju i izvode radovi na obnovi turističkih objekata, investira u bazene, energetsku efikasnost, uređenje enterijera i eksterijera, kako bi se na vreme i što bolje pripremili za sledeću sezonu.

Manifestacija je tradicionalno najznačajniji privredni skup u Hrvatskoj i okuplja više od 100 izlagača iz te zemlje i inostranstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.