U trendu

PKV dodelila priznanja najuspesnijima, nastavljen trend rasta

NOVI SAD – Privredna komora Vojvodine dodelila je nagrade i priznanja najuspešnijim pojedincima i privrednim društvima za značajna privredna ostvarenja u 2021. godini čime je obeležila 103. godinu postojanja.

Dobitnici su kompanije iz oblasti industrije “Rapid invest“, poljoprivrede “Grow rasad” i usluga “ĐOR Novi Sad”, dok su privrednici godine Miroljub Kršan i Dragana Čalija.

Nagrada „Zlatno pero privrede“ ove godine pripala je novinaru RTV-a Goranu Eroru.
Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović ukazao je da je u Srbiji poslednjih šest, sedam godina došlo do velikog razvojnog trenda.

„Kada smo analizirali 2021. godinu i upoređivali je sa rekordnom 2019. godinom, možemo veoma jasno uočiti trend koji se ne zaustavlja, trend ukupnog ekonomskog razvoja čitave naše zemlje, a Vojvodina tu prednjači u gotovo svim elementima ekonomskog razvoja“, rekao je Mirović i dodao da je uspeh ilustrovan i u podacima iz 2021. godine koji pokazuju da je 98 hiljada nezaposlenih na teritoriji AP Vojvodine, dok je 2016. godine bilo 165 hiljada nezaposlenih.

Mirović je ocenio da su važni projekti na redu, te da će Skupština AP Vojvodine obezbediti nedostajuća sredstva za izgradnju Fruškogorskog koridora i naglasio važnost infrastrukturnih projekata, poput izgradnje brzih saobraćajnica i brzih pruga.

“Ulagaćemo u ovoj godini dodatna finansijska sredstva u rekonstrukciju i izgradnju novih industrijskih zona, iako smo veliki posao u toj oblasti uradili u proteklih pet godina, izgradili 12 novih, investirali u 10 postojećih zona, ali očekuje nas proširenje zona i u Kikindi, Kuli i drugim mestima gde imamo poznate investitore koji žele da razviju svoj biznis”, dodao je Mirović.

PKV je proteklu privrednu godinu ocenila kao izvanrednu, a direktor Boško Vučurević istakao je da je za to zaslužno spoljno-trgovinsko poslovanje i da je iz Vojvodine uveženo i izveženo vrednosti robe od 16,1 milijardi evra, te da to znači da su privreda, mere Vlade i podsticaji dali odlične rezultate uprkos konkurenciji na međunarodnom tržištu.

Vučurević je dodao da je tokom protekle godine i u drugim granama privrede zabeležen rast.

„Ova nagrada mi znači najviše od svega postignutog do sada, jer nagrada dolazi iz grada koji je dom, gde sam studirala, osnovala firmu, gde su porodica, prijatelji i ljudi. Istakla bih i da je najsvetlija tačka u našoj kompaniji tim i timski duh, i ono šta smo napravili i kreirali zajedno sa njima“, rekla je direktorka novosadske IT kompanije „Saint DI&CO“ Dragana Čalija i zahvalila na priznanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar