U trendu

Plaćanje Dina karticom na šalterima Uprave za trezor

BEOGRAD – Narodna banka Srbije podseća da treća rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 16. avgusta i navodi da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti tu obavezu na šalterima Uprave za trezor.

Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Isto tako, na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava – onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, ali i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije”, JKP „Informatika” Novi Sad, Telekom a.d. i slično).

Takođe, porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda s rešenja na kojima je pripremljen ovaj kod korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj je račun, objavila je centralna banka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.