U trendu

Pobjeda objavila pismo o namerama za kupovinu 'Montenegro erlajnsa'

Podgorička „Pobjeda“ objavila je faksimil i-mejla s pismom o namerama za kupovinu „Montenegro erlajnsa“, koje je u ime biznismena Veselina Mijača u subotu poslato na zvanične mejl-adrese u kabinetu premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića.

„U ime gospodina Veselina Mijača, vlasnika grupacije ‘Savana’ u Crnoj Gori, prosleđujem Vam Pismo o namerama“, piše u zvaničnom i-mejlu koje potpisuje Tamara Baković Pajković, poslatom u subotu u 14:55 sati.

U pismu o namerama koje u poslovnom svetu jeste zvaničan dokument koji prethodi eventualnoj ponudi, vlasnik „Savana Holdinga“ ističe značaj kompanije „Montenegro erlajns“ za privredu Crne Gore i naglašava odlučnost da preuzme odgovornost za dalje poslovanje tog nacionalnog avio-prevoznika pod uslovom da država reguliše dugovanja te vazduhoplovne firme, navodi „Pobjeda“.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić tvrdio je ranije u subotu da Vlada Crne Gore nije dobila zvaničnu ponudu kompanije „Savana“ koja je u vlasništvu Veselina Mijača, za kupovinu, odnosno preuzimanje „Montenegro erlajnsa“.

Portal Bankar.me je prvi u subotu objavio da je Grupacija „Savana“ predala pismo o namerama Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje „Montenegro erlajnsa“.

Vlasnik „Savane“ je Veselin Mijač, švedski biznismen crnogorskog porekla, čije firme raspolažu jednim od najvećih šoping centara u Crnoj Gori, podgoričkim „Mall of Montenegro“, a vlasnik je u Podgorici i poslovne zgrade „Europoint“ i hotela „Ramada“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.