U trendu

Počela da radi nova OTP banka Srbija

NOVI SAD – Nova OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, nastala kao rezultat integracije OTP banke Srbija a.d. Beograd, bivše Societe Generale Srbija i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, danas je počela da radi, saopšteno je iz ove banke.

Navodi se da ova bankarska integracija koja se ocenjuje najkompleksnijom realizovanom na ovim prostorima, predstavlja strateški potez OTP Grupe sa ciljem da formira vodeću bankarsku instituciju u Srbiji.
Nakon ostvarenog godišnjeg rasta kredita od 15 odsto u 2020. godini, kao i povećanog tržišnog udela u svim ostalim segmentima, nova integrisana banka je prva u Srbiji kada je reč o tržišnom učešću u segmentu kredita i druga po veličini aktive sa ukupno 5,2 milijarde evra.
„Integraciono putovanje koje je trajalo 19 meseci i koje danas završavamo, ne bi bilo uspešno da nije bilo više od 3.000 naših kolega i njihove posvećenosti ovom procesu, profesionalnosti i stručnosti,“ istakao je predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović.

Dodao je da se činilo da je u 2020. godini pandemijska kriza na momente zaustavila svet, ali ni to nije usporilo nastojanja da se integrišu dva velika sistema.

„Jer kada znaš kuda ideš, jasno vidiš put. Idealan spoj vrednosti, kombinacija tehničke naprednosti, vrhunskog korisničkog iskustva i tradicije predstavlja sinergiju najboljih rešenja dva velika bankarska brenda, koju će naši klijenti od danas moći da iskuse. Nova etapa je upravo počela“, naglasio je on.

Predsednik Upravnog odbora OTP banke Srbija i zamenik generalnog direktora OTP banke Mađarska Laslo Volf je ocenio da je ova integracija prekretnica u istoriji OTP Grupe.

„Proširili smo se širom regiona i organski i kroz akvizicije, a kao rezultat naše strategije rasta, OTP nije prisutan samo u 11 zemalja, već smo tržišni lider u Mađarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori i igramo ključnu ulogu na nekoliko drugih tržišta – a od danas pa nadalje i u Srbiji“, rekao je Volf.

Dodao je da su ponosni na ovo postignuće i da OTP Grupa nastoji da doprinese dugoročnom uspehu srpske ekonomije i blagostanju srpskog društva.
Ekspoziture integrisane banke nastavljaju da rade na istim lokacijama kao i do sada, njih ukupno 213 širom zemlje.

OTP banka, kako se navodi u saopštenju, sada ima najveći broj bankomata u Srbiji, na 322 lokacije, a pored toga klijenti mogu da podižu gotovinu pod istim uslovima na još 165 bankomata MoneyGet mreže.
Spajanje banaka omogućava klijentima nove pogodnosti sa fokusom na unapređenje digitalnog bankarstva, te sada na raspolaganju imaju online keš kredit i automatsku obnovu dozvoljenog minusa, online kupovinu putno-zdravstvenog osiguranja, online aktivaciju trajnog naloga i direktnog zaduženja, prevremenu otplatu dugovanja na kreditnoj kartici.

Takođe i brojne pogodnosti za korisnike kartica OTP banke, korišćenje telefona kao kartice, uz mCard i ApplePay, P2P plaćanja i prenos sredstava privatnim licima putem emaila i telefona i još mnogo toga.
Banka ostaje veran dugogodišnji partner Olimpijskog komiteta Srbije i nastavlja da pruža podršku socijalnom preduzetništvu, a kroz peti Generator projekat, ove godine će podržati one koji rešenja pronalaze u digitalizaciji i konstantnom inoviranju, kako bi podstakli brigu o ekologiji i očuvanju životne sredine, navodi se u saopštenju.
U okviru OTP Grupe posluju i OTP Leasing Srbija, lider na tržištu lizinga u Srbiji po produkciji i OTP Osiguranje koje pruža usluge životnog osiguranja preko OTP banke, kao zastupnika u osiguranju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.