U trendu

Počela isplata, novac od akcija aerodroma na računima građana

Isplata dividendi od 1.300 dinara po akciji aerodroma „Nikola Tesla“ počela je danas.

Građanima je zapravo legla uplata dividende na njihov račun koji su 2011. godine prilikom prijavljivanja za akcije prijavili Pošti Srbije.

Aerodrom je te godine svakom građaninu dodelio po jednu besplatnu akciju, a oni koji ih nisu prodali u međuvremenu prodali danas dobijaju dividendu od 1.300 dinara.

Oni koji su u međuvremenu dokupljivali akcije mogu računati na viši iznos.

Besplatne akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ u svom vlasništvu je zadržalo više od dva miliona građana.

Pravo na dividendu imaju akcionari koji su akcije ove kompanije imali u vlasništvu na dan 31. decembra 2018. godine, a po osnovu ugovora o koncesiji za aerodrom sa francuskom kompanijom „Vansi erports“.

Država ima u Aerodromu „Nikola Tesla“ 83,5 odsto vlasništva i njoj sleduje bruto iznos po akciji 1.530,44 dinara, a malim akcionarima on se umanjuje za 15 odsto poreza na dividende.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    propala zemlja

  2. bambi

    Drzava daje gradjanima po hiljadarku za akciju? Pa kako vas bre nije sramota. 40 godina od mojih roditelja ste od plate skidali basoslovne pare, 40 godina da bi se izgradio ne samo aerodrom vec citava ne samo Srbija, vec Jugoslavija, a sada toboze vracate pare. Kako malo stida nemate, kako vas malo ne grize savest da ponizavate na ovakav nacin nase roditelje. Sram da vas bude.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike