U trendu

Počela izgradnja nove komunalne infrastrukture u Krupnju

KRUPANJ – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas otvaranju radova na gradnji 7,5 kilometara nove kanalizacione mreže u Krupnju, gde će biti izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

U opštini Krupanj u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 7,5 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda – Krupanj i Mačkov kamen.

Ukupna vrednost projekta u opštini Krupanj je 4.920.516 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija Ćina Road and Bridge Corporation (CRBC).

U društvu predsednika opštine Ivana Isailovića i narodne poslanice Ivane Popović, Momirović je naglasio da je ovaj projekat pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost.

Projekat je zaista veliki, u vrednosti od pet miliona evra i podrazumeva izgradnju 7,5 kilometara potpuno nove najkvalitetnije kanalizacione infrastrukture, naveo je ministar.

Kada postavimo nove cevi radimo i novi asfalt u širini od 2,5 metra, dodao je on.

„Ovaj projekat je pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost“, istakao je Momirović.

Kako kaže, ovakvi ekološki projekti su direktan nastavak politike koja je dovela do toga da je u Krupnju sve manja nezaposlenost, sve bolji kvalitet života, uz nove poslove i veće plate.

Momirović je pozvao sve da nastave sa dobrom dinamikom i za najviše tri godine, koliko traje realizacija ovog projekta, radovi budu završeni kako bi ostavili čistu zemlju za buduće generacije.

Za ovaj posao koji se realizuje u okviru projekta „Čista Srbija“ opština je pripremila potrebnu projektnu dokumentaciju, a prema predviđenoj dinamici radovi su oročeni na tri godine.

Značaj projekta je, kako se čulo danas, nemerljiv u pogledu zaštite životne sredine.

Popovićeva je istakla da je otvaranje radova na izuzetno značajnom projektu veliki dan za Krupanj.

„Ovo je veliki dan za Krupanj, pridružujem se predsedniku opštine Isalioviću u zahvalnici predsedniku Aleskandru Vučiću i ministru Momiroviću, jer za nas projekat koji je nešto malo manji od pet miliona evra jeste izuzetno značajan.Sedam i po kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda svakako će unaprediti životni standard građana“, istakla je ona.

Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović istakao je da je ovo do sada najveća investicija u ovoj lokalnoj samoupravi.
Isailović je rekao da je Krupanj prva lokalna samouprava u Mačvanskom regionu koja dobija postrojenja za preradu otpadnih voda i ozbiljnu kanalizacionu mrežu.

„Projekat je vredan blizu pet miliona evra i Krupanj nikada nije imao pojedinačan projekat u ovoj vrednosti. Potrudićemo se da opravdamo poverenje države i nastaviti da se borimo za naše stanovništvo da ostane da živi ovde i da zajedno razvijamo Krupanj“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.