Počela rekonstrukcija železničke stanice Inđija-za brzu prugu

INĐIJA – U okviru izgradnje pruge za velike brzine, na deonici Stara Pazova – Novi Sad, počeli su radovi i na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji.

„Planirano je da radovi traju 221 dan, pa će železnička stanica u Inđiji lepši i funkcionalniji izgled dobiti krajem avgusta 2021. godine“, rekao je Tanjugu Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.

Stanisavljević podseća da je železnička stanica u Inđiji izgrađena 1883. godine i dodaje da više decenija unazad nije bila rekonstruisana.

U toku su radovi na obijanju postojeće fasade i demontaži stare opreme.

Radovima je, navodi, obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje staničnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja.

Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Inđiji izvodi ruska kompanija RŽD Internešnl, u okviru projekta izgradnje otvorene pruge za velike brzine na deonici Stara Pazova – Novi Sad.

Pored rekonstrukcije železničke stanice Inđija, predviđeno je i uređenje staničnih objekata u Sremskim Karlovcima i Petrovaradinu.

Preko rekonstruisane stanice Karlovački Vinogradi biće povezana radna zona „Prosjenica“, dok će u Beškoj železnička stanica biti izgrađena na novoj lokaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.