U trendu

Pocele obuke u gradovima iz sistema finansijskog upravljanja

BEOGRAD – Ministarstvo finansija započelo je obuke iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole u gradovima širom Srbije.

Sektor Centralna jedinica za harmonizaciju u okviru Ministarstva finansija organizovala je prvu u nizu planiranih obuka, iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole, za korisnike javnih sredstava u gradovima, među kojima je prvi bio Čačak.

Obuka se organizuje uz podršku projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Na osnovu prispelih godišnjih izveštaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole korisnika javnih sredstava gradova, grad Čačak je, između ostalih, izabran za podršku unapređenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole.

U cilju daljeg razvoja sistema finansijskog upravljanja i kontrole u gradovima planirano je da se obuka održi u Novom Pazaru u periodu od 8. do 10. juna, saopštilo je ministarstvo.

Sledeće u nizu je i Prokuplje gde je obuka planirana za 15, 16. i 17. jun.

Cilju obuke je veća ekomičnost poslovanja javnog sektora, efikasnost i transparentnost rada odnosno odgovorno upravljanje javnim finansijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar