Počeli međunarodni sajmovi „LORIST“

NOVI SAD – U Novom Sadu su otvoreni 52. međunarodni sajmovi „LORIST“, na kojima učestvuje više od 500 izlagača iz oko 20 zemalja.

Međunarodni sajmovi počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od sutra.

Zemlja partner je Mađarska, a nastupa više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, kao i ekologiju i sport u Srbiji.

Otvaranju sajma je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je rekao da Lorist predstavlja jednu od najprepoznatljivijih izložbi Novosadskog sajma, kao i da se uspeh sajamskih manifestacija u gradu pozitivno reflektuje na ekonomiju grada, pokrajine i cele Srbije.

„Verujem da će posetioci moći da uživaju u onome što su im izlagači pripremili, i da ćemo svi zajedno da radimo na širenju svesti o tome da moramo biti fokusirani na očuvanje životne sredine, kao i na njeno unapređenje. Želimo da nam grad bude još zeleniji, da niču nova stabla, a stara da čuvamo, da projektu ozelenjavanja pristupamo odgovorno, uz adekvatnu stratešku dokumentaciju i podršku struke“, rekao je Vučević.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor pozdravio je to što je ove godine zemlja partner Sajma Mađarska i naglasio da bi bilo lepo da manifestacija gostuje na svetskoj izložbi „Ujedinjeni s prirodom“, čiji će domaćin 2021. godine biti upravo Mađarska.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta, organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, dok je za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete cena 200 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.