U trendu

Počeli radovi na izgradnji industrijskog VGP parka u Dobanovcima

BEOGRAD – Radovi na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, čiji je investitor panevropska kompanija VGP, počeli su danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Vučić je odmah po dolasku na gradište održao kratak sastanak sa predstavnicima kompanije.

Početku radova prisustvuju ministri Tomislav Momirović, Goran Vesić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, glavni gradski arhitekta Marko Stojčić, kao i generalni direktor kompanije Deleza Srbija Jan-Vilem Dokhejr, izvršni direktor VGP Jan Van Git, kao i direktor VGP Srbija Nenad Bjelogrlić.

Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta.

Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada.

Kamen temeljac će na kraju obraćanja pred novinarima položiti predsednik Vučić i izvršni direktor VGP Jan Van Git.

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju.

Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno.

VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja.

Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.