U trendu

Počeo Međunarodni samit o turizmu u centralnoj Kini

Međunarodni samit o globalnoj turističkoj ekonomiji i razvoju turističkih gradova otvoren je u sredu u Čangši, glavnom gradu centralne kineske provincije Hunan.

Samit Čangša mirisna brda 2023. organizovali su zajedno Svetska federacije turističkih gradova (WTCF) i opštinska vlada Čangše, piše Sinhua. WTCF, formirana na inicijativu Pekinga, prva je svetska međunarodna turistička organizacija koja se fokusira na gradove.

Ovogodišnji samit održava se na temu “Okupljanje snage gradova za revitalizaciju svetskog turizma”. Uključuje glavne govore, poseban forum ambasadora, dijalog gradonačelnika, istraživačke izveštaje, promotivnu konferenciju za ulaganja u turizam i B2B povezivanje u turizmu. Cilj samita je da pomogne globalnoj turističkoj industriji da ponovo zaplovi u eri nakon pandemije.

Međunarodni turizam je spreman za snažan oporavak ove godine, rekla je Sima Hong, zamenik gradonačelnika Pekinga, na ceremoniji otvaranja.

Ona je za primer uzela domaća putovanja tokom ovogodišnjeg prvomajskog praznika. Tokom petodnevnog praznika, širom Kine je obavljeno 274 miliona putovanja, pri čemu je prihod od domaćeg turizma dostigao 148 milijardi juana (oko 21,36 milijardi američkih dolara), 1,2 puta više u poređenju sa prošlom godinom, što je dovelo do povećanja prihoda od prodaje industrija povezanih sa potrošnjom za 24,4 odsto na godišnjem nivou.

Na samitu je objavljen Izveštaj o kretanjima svetske turističke privrede (2023).

Na Samitu je takođe objavljen izveštaj pod naslovom “Održivi razvoj gradova svetskog turizma u kontekstu kovida: istraživanje kineskih akcija”, koji uzima Čangšu i devet drugih kineskih gradova kao objekte istraživanja.

WTCF je sprovela studije i objavila nalaze istraživanja koji su pozitivno doprineli zdravom napretku i održivom rastu svetske turističke privrede. Njeno članstvo je poraslo sa 58 na 238, pokrivajući 83 zemlje i regiona širom sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar