U trendu

Počinje izgradnja 24 km kanalizacione mreže u Pećincima

PEĆINCI – Ugovor za izgradnju 24 kilometra kanalizacione mreže u opštini Pećinci što je investicija vredna 740 miliona dinara potpisan je danas, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

U prisustvu ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović ugovor o izvođenju radova u naseljima Popinci i Prhovo potpisao je direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik opštine SINIŠA ĐOKIĆ.

Ministarka je navela da je sredstva za realizaciju ovoj projekta obezbedila Vlada Srbije, preko Ministarstva zaštite životne sredine, iz kreditne linije Razvojne banke Saveta Evrope.

„Potpisivanjem ugovora stekli su se uslovi da krenemo u izgradnju 24 kilometra kanalizacione mreže u dva naselja opštine Pećinci. Investicija je vredna 740 miliona dinara, i rešiće problem nedostajuće kanalizacione mreže građanima koji žive u Popincima i Prhovu“, rekla je ona.

Navela je da će iz iste kreditne linije biti realizovan niz zelenih kapitalnih projekata.

„Kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine uložićemo u narednom periodu 200 miliona evra u izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda širom Srbije. To su izuzetno značajni projekti kojima podižemo standarde zaštite životne sredine, a samim tim i kvalitet života građana“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar