U trendu

Počinje izgradnja nove komunalne infrastrukture u Krupnju

KRUPANJ – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas otvaranju radova na izgradnji 7,5 kilometara nove kanalizacione mreže u Krupnju, gde će biti izgrađena i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

U društvu predsednika opštine Ivana Isailovića i narodne poslanice Ivane Popović, on je naglasio da je ovaj projekat pravi signal da se Krupanj više ne vraća u prošlost.

„Projekat je zaista veliki u vrednosti od pet miliona evra i podrazumeva izgradnju 7,5 kilometara potpuno nove najkvalitetnije kanalizacione infrastrukture. Kada postavimo nove cevi radimo i novi asfalt u širini od 2,5 metra“, objasnio je on.

Dodao je da su ovakvi ekološki projekti direktan nastavak politike koja je dovela do toga da je u Krupnju sve manja nezaposlenost, sve bolji kvalitet života, uz nove poslove i veće plate.

Momirović je pozvao sve da nastave sa dobrom dinamikom i za najviše tri godine, koliko traje realizacija ovog projekta, radovi budu završeni kako bi ostavili čistu zemlju za buduće generacije.

Popović je istakla da je otvaranje radova na izuzetno značajnom projektu veliki dan za Krupanj.

„Sedam i po kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda svakako će unaprediti životni standard građana“, istakla je ona.

Isailović je rekao da je Krupanj prva lokalna samouprava u Mačvanskom regionu koja dobija postrojenja za preradu otpadnih voda i ozbiljnu kanalizacionu mrežu.

„Projekat je vredan blizu pet miliona evra i Krupanj nikada nije imao pojedinačan projekat u ovoj vrednosti. Potrudićemo se da opravdamo poverenje države i nastaviti da se borimo za naše stanovništvo da ostane da živi ovde i da zajedno razvijamo Krupanj“, rekao je on.

U opštini Krupanj u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 7,5 kilometara kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda – Krupanj i Mačkov kamen.

Ukupna vrednost projekta u opštini Krupanj je 4.920.516 evra, a komunalnu infrastrukturu će graditi kineska kompanija Ćina Road and Bridge Corporation (CRBC).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.