Podneo ostavku predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Srbije Zoran Ćirović podneo je ostavku na tu dužnost i dostavio je Odboru Skupštine Srbije za finansije, potvrdio je danas agenciji Beta predsednik Odbora Veroljub Arsić.

On nije naveo razloge zbog kojih je Ćirović podneo ostavku, ali je najavio da će se o njoj Odbor izjašnjavati na nekoj od narednih sednica.

Članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava su nekoliko puta raspravljali o radu Komisije za hartije od vrednosti i tražili smenu Ćirovića, ukazujući da je loše rukovodio tom državnom institucijom.

Zamereno mu je da je Komisija imala neopravdane troškove, pre svega zbog njegovih čestih putovanja u inostranstvo, kao i bahato ponašanje prema zaposlenima.

Skupština Srbije je jula 2011. godine Ćirovića izabrala za predsednika Komisije za hartije od vrednosti na period od pet godina. Do tada je obavljao dužnost pomoćnika ministra finansija.

Za članove Komisije su izabrani Milko Štimac, koji je do tada bio predsednik Komisije, Dragutin Radosavljević, tadašnji direktor Poreske uprave Srbije, Dušan Bajec, dotadašnji član Komisije, i Zorica Krnjević Mišković.

Radosavljević je avgusta 2011. dao ostavku na tu funkciju jer je nastavio da obavlja dužnost direktora Poreske uprave, i od tada niko nije izabran na to upražnjeno mesto u Komisiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.