U trendu

Podsticaji od 4.000 dinara po hektaru u nerednih 15 dana

BEOGRAD – Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović najavio je danas da će subvencije poljoprivrednicima za dizel gorivo od 4 000 dinara po hektaru biti isplaćene za petnaestak dana.

„To će biti isplaćeno, oko 70 miliona evra u narednih petnaestak dana. Taj novac će biti direktno uplaćen na račune poljoprivrednih gazdinstava, i ne mora niko da se prijavi. Automatski sve dobijaju u skladu sa Registrom poljoprivrednih gazdinstava“, naglasio je Nedimović prilikom otvaranja konfenernicje Agro Belgrade 2021.

On je napomenuo i da se Ministarstvu poljoprivrede niko nije zvanično obratio sa pritužbama zbog toga što nema subvencija za kupovinu dizel goriva pred prolećnu setvu.

Nedimović je rekao da ne zna koja je asocijacija imala takve zamerke, jer ih u Srbiji ima 3.000-4.000, i da je normalno da ljudi reaguju na takve stvari, a zatim objasnio o čemu se radi.

„Mi smo 2019. godine dali jednokratnu subvenciju od 1.200 dinara po hektaru kada je dizel gorivo bilo 169 dinara, a sada je ta litra dizela 16-17 dinara jeftinija. Prošle godine smo isto isplatili uoči korone, jer nismo znali kakva će situacija biti na tržištu energenata. Kasnije je došlo do dramatičnog pada cene dizela i do 30-40 dinara“, rekao je Nedimović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.