Pokrajina dala 219,5 mln.RSD za obnovu 5 km Grebenskog puta

NOVI SAD – Pokrajinska vlada izdvojila je danas 219,95 miliona dinara za obnovu još jedne deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori, u dužini od pet kilometara.

Reč je deonici od raskrsnice Grebenskog puta sa državnim putem prvog reda, Novi Sad – Ruma, do raskrsnice sa državnim putem drugog reda Rakovac-Vrdnik.

Nakon obnove Grebenskog puta od Iriškog venca do Banstola, nastavlja se obnova deonice od Iriškog venca prema zapadu, do raskrsnice za Rakovac i Vrdnik, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Cilj je da se obnovi kompletan Grebenski put, koji spaja više opština na čijoj teritoriji se prostire Nacionalni park Fruška gora“, navodi se u saopštenju.
Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade, kojoj je predsedavao Igor Mirović, za sanaciju štete koja je nastala zbog nevremena na objektu balon-sale Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, u kojoj se izvodi nastava fizičkog vaspitanja, izdvojeno je 5,23 miliona dinara.

Pokrajinska vlada donela je zaključke o pribavljanju u javnu svojinu AP Vojvodine i davanju prava korišćenja na pokretnim stvarima, opreme zdravstvenih ustanovama koje su učestvovale u projektu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo „Zaustavi – zaštiti – pomozi – snažniji institucionalni odgovor na rodno zasnovano nasilje“, finansiranog iz sredstava Povereničkog fonda Ujedinjenih nacija za podršku akcijama eliminisanja nasilja nad ženama.

Tokom tri godine realizovane su aktivnosti usmerene na opremanje, uspostavljanje rada i stručnu podršku u sedam centara za žrtve seksualnog nasilja, osnovanih pri Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine i opštim bolnicama u Zrenjaninu, Subotici, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Kikindi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.