U trendu

Političari iz Sarajeva sprečavaju gasovod RS-Srbija

SARAJEVO – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Staša Košarac izjavio je da je Sarajevo frustrirano ambicioznim i realnim planovima Republike Srpske (RS), zbog čega koristi svaku priliku da zaustavi njen razvoj, pa sada sprečava i izgradnju gasovoda.

On je, komentarišući odbijanje ministara iz redova Bošnjaka da glasaju za izgradnju gasovoda “Nova istočna konekcija Srbija-BiH”, istakao da su takvo politikantstvo i političke predrasude usmerene protiv bilo kakve saradnje Srpske i Srbije.

“Danas kada je veoma važno obezbediti energente za građane i privredu i kada se borimo da na adekvatan način definišemo politike, imamo politički kompleks iz Sarajeva prema Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku koji ima viziju”, rekao je Košarac za Politiku.

On je naveo da političko Sarajevo i deo Federacije BiH u kontinuitetu pokazuju političku nezrelost i imaju potrebu da se obračunavaju sa Srpskom i njenim važnim interesima.

“Spremni su ponekad to raditi i na štetu FBiH, samo da bi osujetili napore Srpske, uključujući one koje ona čini u vezi sa energetskom stabilnošću, trenutno izuzetno značajne na globalnom nivou”, dodao je Košarac.

Kako je navedeno, na poslednjoj sednici Saveta ministara BiH ministri bošnjačke nacionalnosti glasali protiv nacrta osnova za vođenje pregovora o zaključivanju sporazuma BiH i Srbije i BiH i Hrvatske o izgradnji gasovoda iz ta dva pravca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar