U trendu

Poljoprivrednici ispred Gradske kuće u Zrenjaninu

Poljoprivrednici iz Zrenjanina i okoline, članovi Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, organizovali su danas protestnu vožnju i zaustavili se ispred ulaza u Gradsku kuću u centru tog grada.

Poljoprivrednici iz Aradca, Elemira, Kumana i Taraša i mehanizacijom od jutros blokiraju put Zrenjanin – Novi Sad u navratima od po dva sata, a obustavljen je saobraćaj za kamione i autobuse, dok se putnički saobraćaj odvija starim putem kroz Aradac.

Poljoprivrednici su blokirali i put Zrenajnin – Beograd kod Čente, a blokada je i u Fakaždinu.

Subotički paori održali jednočasovnu blokadu u centru grada i najavili radikalizaciju protesta

Nezadovoljni poljoprivrednici danas su sa oko 45 traktora blokirali Štrosmajerovu ulicu u centru Subotice, od 10 do 11 časova.

Oni su najavili i moguću radikalizaciju protesta u toku dana, a razmatra se blokada raskrsnice kod zgrade Nove opštine.
Jednočasovne blokade su najavljene od 13 do 14 časova i od 17 do 18 časova u Štrosmajerovoj ulici.

Predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotica Miroslav Matković izjavio je novinarima da su se za radikalnije mere odlučili jer ih Vlada Srbije i dalje ne shvata ozbiljno.

“U toku dana su u planu dalje blokade saobraćaja i u drugim ulicama o čemu će gradjani biti blagovoremeno obavešteni”, rekao je Matković.

Kako je dodao, očekuje se dolazak još traktora iz Male Bosne, Čantavira, Kelebije, Šupljaka, Malih Pijaca, a još oko 30 taraktora je u pripravnosti u Žedniku.

Prema rečima Matkovića, paori razmatraju da u petak krenu traktorima u Beograd i na taj način pruže podršku ostalim poljoprivrednicima.

Protest subotičkih poljoprivrednika započeo je u utorak, 16. maja, kada je održana prva protestna vožnja, kada je 30 traktora parkirano ispred Gradske kuće, u Štrosmajerovoj ulici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.