U trendu

Ponovno blokiran račun Uljanika

PULA – Račun Uljanika je danas ponovno u blokadi, a hrvatska policija je potvrdila da po nalogu Državnog tužilaštva sprovodi istragu o tome gde je nestao novac iz te grodograditeljske grupe.

Ko je blokirao račun još nije poznato, prenosi hrvatski studio televizije N1.

„Policija na osnovu naloga nadležnog DORH-a sprovodi istragu i s obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti da dostavimo više informacija“, rekli su juče iz policije za N1.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izjavio je da mu je drago da policija po nalogu Državnog tužilaštva sprovodi istragu u Uljanik Grupi i želi da postupak bude brz i nepristrasan, da se što pre obavi i o svemu odmah izvesti javnost.

„Onda više nećemo govoriti o konstrukcijama nego o činjenicama. U celom ovom procesu izrečeno je previše neistina pa stoga pozivam policiju i DORH da što pre ispitaju odgovornost svih aktera, uključujući i vladu te pojedine ministre“, poručio je Miletić.

Iz službe korporativnih komunikacija Uljanik Grupe saopštili su da su svi njeni finansijski pokazatelji poznati ključnim učesnicima i vidljivi svake godine.

„Uljanik kotira na Zagrebačkoj berzi od 2004. godine. Sve ključne aktivnosti Uljanika su svima koji to moraju znati dostupne i o njima je potpune i celokupne izveštaje primalo nekoliko službenih instanci. Stoga ne postoji nikakva bojazan, štaviše očekujemo da se mnoge konstrukcije i neistine što pre obelodane“, poručili su iz Uljanik Grupe.

Potvrdili su i da je u prvom polugodištu iz Uljanik Grupe u Puli i Rijeci otišlo više od 250 radnika, a samo tokom jula i avgusta firmu je napustilo čak 160 radnika.

Predstavnik Sindikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko, ujedno i predsednik štrajkačkog odbora koji je u ponedeljak raspušten, izjavio je za Hinu da nema saznanja o sprovođenju istrage u Uljanik Grupi.

„Neka policija utvrdi sve okolnosti i neka ispita članove Uprave i Nadzornog odbora, kao i radnike. Preveliki je pritisak na nas, lično doživljavam uvrede jer su u javnost plasirane brojne laži. Verujem da će DORH utvrditi pravu istinu. Uostalom, neka institucije rade svoj posao“, rekao je Šverko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar