U trendu

Ponovo ponuda za zakup BIP-a

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo je objavila oglas za prikupljanje ponuda za zakup proizvodnih kapaciteta Beogradske industrije piva (BIP) u stečaju.

Ponudu mogu da pošalju firme koje se bave proizvodnjom piva, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i investicioni fondovi i druge finansijske institucije, koji nisu imali gubitke u 2014 i 2015 godini.

Ugovorom s najboljim ponudjačem biće predvidjena obavezna proizvodnja najmanje 10.000 hektolitara piva mesečno, nastavljanje proizvodnje sirćeta, i angažovanje najmanje 100 bivših radnika BIP-a.

Rok za dostavljanje ponuda je 1. jul, a Odbor poverilaca BIP-a će odluku o izboru ponudjača doneti najkasnije do 8. jula.

U martu je propao drugi pokušaj da se BIP izda u zakup. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika tada je povukla oglas za prikupljanje pisanih ponuda za poslovno-tehničku saradnju, objavljen 9. marta.

BIP je od septembra 2015. u stečaju, zbog velikih dugova.

Po ranijim podacima Ministarstva privrede, BIP je na kraju poslovne 2014. iskazao gubitak od 550 miliona dinara, a kumulativne obaveze BIP-a zaključno sa septembrom 2015. godine iznose novih 2,5 milijarde dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.